Vlinderpop

Vanwege de corona-crisis zitten we weer veel thuis. Zelf vind ik dat niet zo erg, ik kan me heel erg goed vermaken in en om het huis en hoewel het behoorlijk intensief is, heeft het thuisonderwijs ook wel iets heel moois. Voor mijn twee jongens is het lastiger. Je merkt dat ze gewoon behoefte hebben aan het spelen met andere kinderen. Met name de jongste van nu net zes had het er moeilijk mee. Het was daarom ook heel fijn dat hij in deze periode twee keer werd uitgenodigd voor een kinderfeestje (iets wat gelukkig wel door mocht gaan).

Maar dan komt het volgende probleem: alle (speelgoed-) winkels zijn dicht. En online cadeautjes kopen gaat natuurlijk prima, maar is minder geschikt als je iets kleins wil kopen, zeker last-minute.

Dan komt het in zo’n geval heel handig uit dat ik mijn eigen winkeltje heb. Voor de eerste jarige koos mijn zoon een lief knuffelpopje en een broche.

Voor de tweede jarige had hij echter een speciale wens: een vlinderpopje. Enige tijd daarvoor had ik een boekje cadeau gekregen van Trudy Bolleman met daarin allemaal dieren-popjes. Doorgaans zou ik niet zo snel zulke popjes maken, maar ze zijn wel schattig en de jongens vonden ze erg leuk. Waarschijnlijk is mijn zoon daardoor op het idee gekomen.

Ik heb daarom een van de patronen van Trudy aangepast (de rups) en er een vlinderpopje van gemaakt. Hierboven zie je de foto’s van hoe het geworden is. Mijn zoon was heel tevreden en het meisje aan wie hij het gegeven heeft (op wie hij stiekem een beetje verliefd is) was er heel erg blij mee. Missie geslaagd!

(0)