Zonnekind-Poppen

 

Zonnekind- of waldorfpoppen zijn poppen die volledig met de hand gemaakt worden van katoenen jersey, gevuld met schone, gekaarde schapenwol. Door de vulling van wol voelt de pop warm en zacht aan. Als de pop bij het kind in bed ligt, neemt deze de lichaamswarmte en geur van het kind aan, waardoor het heerlijk vertrouwd voelt.

Het hoofd van de pop staat stevig op de romp terwijl de armen en benen lekker kunnen bungelen. Alles is heel stevig en zorgvuldig aan elkaar genaaid, zodat kinderen naar hartenlust met de pop kunnen spelen en slepen zonder dat deze stuk gaat. Bij het maken van de poppen ben ik bewust terughoudend met de gezichtsuitdrukking. Door deze neutraal te houden wordt de fantasie van het kind gestimuleerd en is het makkelijker om alle gevoelens te delen met de pop.

 

De verschillende modellen poppen die ik maak zijn:


Doekpopjes

Een poppenhoofdje met als lijf een doekje. Deze zijn met name bedoeld voor baby’s en peuters. Hun kleine handjes vinden het vaak heerlijk om de popje vast te grijpen bij de puntmuts of de knopen die als handjes fungeren.

 

Klein knuffelpopje
Dit zijn popjes van 12 cm (zonder puntmuts) met een vast trappelzakje.
Door het formaat passen de popjes heerlijk in een kinderhand of kunnen meegenomen worden in een broekzak of tasje. De popjes met puntmutsjes zijn ook geschikt voor de allerkleinsten. De popjes met wollen haartjes zijn ze voor wat oudere kinderen die de popjes niet                                                               
meer in hun mond stoppen.

 

Peuterpop
Een heerlijk zachte pop van 25 cm
met een stevig hoofdje en echte haartjes. Deze pop heeft een broekpakje aan dat niet uit kan en is zeer geschikt voor peuters.

 

Lijspoppen
Lijspoppen zijn ‘echte’ poppen met armen en benen die stevig vastzitten maar wel beweeglijk zijn waardoor ze goed aan- en uitgekleed kunnen worden. Deze poppen zijn bedoeld voor kinderen                                                        vanaf een jaar of 4.
                                                  Lijspoppen maak ik in de maten: 12 cm, 20 cm, 30 cm en 40 cm.

 

 

 

Ik heb regelmatig nieuwe poppen in mijn winkel staan. Het is echter ook mogelijk om een pop op maat te maken met huid- en ogen- haarkleur naar keuze, evenals het kapsel en kleertjes. Houdt u wel rekening met een wat langere levertijd, want een pop maken is arbeidsintensief werk.

(0)