Handbeschilderd

Bij mijn schilderwerk ligt de focus voornamelijk op het beschilderen van houten doosjes en stenen. Daarnaast maak ik ook af en toe uitstapjes naar andere dingen zoals peg-dolls of ansichtkaarten

Doosjes
Een handbeschilderd doosje  kan een een prachtig persoonlijk cadeautje zijn. Een mooi doosje is een schat en een kunstwerkje op zichzelf, maar kan tegelijkertijd een bewaarplek of cadeauverpakking zijn. Een mooie schelp of steen die je gevonden hebt, lieve briefjes of sieraden…

Vertelstenen
Mooie handbeschilderde stenen om te inspireren, koesteren en troosten.

De stenen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Veel kinderen vinden het fijn om een mooie steen als schat bij zich te dragen of naast het bed te leggen. Ook zijn ze heel geschikt als aanvulling bij de seizoenstafel of gewoon als een klein kunstwerkje.

Vertelstenen zijn echter ook een makkelijke en leuke manier om verhalen te vertellen en daarmee de taalontwikkeling en denkvermogen van kinderen te stimuleren. Ook kunnen ze gebruikt worden om kinderen te helpen om hun gevoelens en emoties te uiten.

Er zijn verschillende manieren om een verhaal te vertellen met de stenen:

  • Stop verschillende stenen in een zakje. Haal er vervolgens zonder te kijken een steen uit en vertel een verhaal over de afbeelding die er op staat. pak vervolgens een volgende steen om te bepalen waar het verhaal mee verder moet gaan. Dit gaat zo verder tot de stenen op zijn.
  • Een andere manier is om het kind niet blind te laten pakken, maar bewust uit te kiezen.
  • De stenen kunnen natuurlijk ook gewoon gebruikt worden om mee te spelen.

De stenen zijn allemaal afgewerkt met vernis waardoor de mooi glanzen, maar evt ook met een vochtige doek afgenomen kunnen worden of buiten liggen.

Eventueel kan ik op bestelling ook thema-setjes maken.

(0)