Poppenkleertjes

Als je poppen gaat maken ontkom je er niet aan, dan moeten de poppen ook aangekleed worden. En hoe leuk is het om voor een nieuwe pop de kleertjes uit te zoeken die er bij passen! 

Minstens zo leuk is het om de garderobe van poppen waar al heel veel mee gespeeld is uit te breiden met mooie nieuwe kledingstukken. De meeste poppenouders vinden het leuk om de pop regelmatig iets nieuws aan te kunnen trekken. In de winter moet de pop natuurlijk een warme jas aan en in de zomer juist een luchtig jurkje of een korte broek.

Poppenkleertjes zijn ook een geliefd verjaardags- of sinterklaascadeautje. Het mooie is ook dat zo’n nieuwe set kleertjes weer een impuls kan zijn tot ander of intensiever spel met de poppen.

De meeste kleertjes die ik maak zijn voor poppen van 30 en 40 cm. Incidenteel maak ik ook voor de kleinere modellen het een en ander. Daarnaast heb ik al diverse keren kleertjes op maat mogen maken, bijvoorbeeld voor een lievelingsknuffel die niet in de standaard kleertjes past. Als ik dan een foto toegestuurd krijg van een stralend kind met een pop of knuffel in nieuwe kleertjes, is mijn dag weer goed!

(0)